Centrul de Instruire si Examinare Personal NDT

Centrul de Instruire Personal NDT a fost infiintat in anul 2002 cu scopul de a asigura necesitatile de instruire a operatorilor NDT de nivel 1 si 2 pentru metodele si procesele de inspectie nedistructiva utilizate in Aerostar S.A. Bacau.

In urma eforturilor depuse de personalul tehnic, CIP-NDT a fost autorizat de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana incepand din anul 2003 (fiind astfel primul centru de instruire NDT din Romania in aviatie civila).

Odata cu infiintarea RO-NANDTB (Asociatia Nationala Aerospatiala pentru Control Nedistructiv din Romania) si a recunoasterii acestui organism de catre AACR si NADCAP, CIP-NDT a obtinut autorizarea acordata de RO-NANDTB prin Certificatul de Autorizare nr.2/28.08.2020.

Atat structura cursurilor cat si experienta si cunostintele instructorilor/examinatorilor conduc la posibilitatea formarii personalului pentru examinari nedistructive in conformitate cu EN 4179/NAS410 in domeniile:

In afara domeniului autorizat de RO-NANDTB, CIP-NDT Aerostar detine resurse materiale si umane pentru efectuarea instruirilor in urmatoarele domenii:

Resurse

Centrul de instruire dispune de resurse materiale si umane aliniate la cerintele specifice din aviatie:


Contact:

Adelina DOGARIU (adelina.dogariu@aerostar.ro)
Sef CIP-NDT